Meer resultaten voor universitaire opleidingen belgie

 
universitaire opleidingen belgie
18 Belgische universitaire opleidingen in top-50 van de wereld België Knack.be.
22/03/16 om 0258 Bijgewerkt om 0258. Er zijn aan de Belgische universiteiten en hogescholen achttien opleidingen die binnen hun discipline tot de top vijftig van de wereld behoren. Dat blijkt uit de zopas gepubliceerde QS World University Rankings. De KU Leuven is goed voor het leeuwendeel van de Belgische vermeldingen in de lijst.
Bacheloropleidingen Universiteit Gent.
Deze opleidingen duren 3 jaar en bestaan uit 180 studiepunten. Aan de universiteit worden enkel academische bachelors aangeboden. Deze geven je toegang tot de aansluitende masteropleidingen. In sommige bacheloropleidingen kan je je voorbereiden op een niet-aansluitende master via keuzepakketten uit een ander studiegebied of minors. Kan dit niet dan volg je een voorbereidingsprogramma. Wie een diploma van professionele bachelor heeft kan via een specifiek schakelprogramma overgaan naar de masteropleidingen. Kies een bacheloropleiding in Gent. Kies een bachelor Bio-Industriële Wetenschappen in Kortrijk. Start je studiekeuze info over SID-ins infodagen Open Lessen Try-outs.
Studenten uit Nederland Universiteit Antwerpen.
In Vlaanderen maken we een onderscheid tussen een professionele bachelor aan een hogeschool in Nederland HBO opleiding en een academische bachelor aan een universiteit universitaire bachelor. Je kan op basis van een hogeschool opleiding nooit rechtstreeks inschrijven voor een masteropleiding aan een universiteit. Je zal eerst een schakelprogramma of een bachelor met studieduurverkorting moeten volgen om te kunnen inschrijven voor universitaire bachelors kan een voorbereidingsprogramma van toepassing zijn. Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden en het opleidingsaanbod voor meer informatie. Indien van toepassing is een aanvraag via de faculteit noodzakelijk. Voor meer informatie over de toelatingsvoorwaarden het te volgen studietraject en de aanvraagprocedure kan je contact opnemen met de studietrajectbegeleider van de faculteit. Studiefinanciering voor buitenlandse studenten. Je bent buitenlandse student.
Veertien Belgische universitaire opleidingen in top 50 van h. De Standaard.
Veertien Belgische universitaire opleidingen in top 50 van hun discipline. 29/04/2015 om 1712 door km Bron BELGA. Er staan veertien Belgische universitaire opleidingen in de top 50 van hun discipline in de QS World University Rankings. De KU Leuven telt acht richtingen in de top 50 UGent en de Université catholique de Louvain UCL allebei drie. De Leuvense universiteit blijft de enige Belgische in de top 100. KU Leuven telt acht universitaire opleidingen die tot de top 50 van hun discipline behoren.
Aanbod hoger onderwijs Belgium.be.
Universitair onderwijs heeft een theoretische aanpak en ontwikkelt vooral algemene vaardigheden. Het aanbod van hogescholen en kunsthogescholen omvat opleidingen van korte duur drie of vier jaar en lange duur vier of vijf jaar. Onderwijs van het korte type is vooral gericht op de praktijk de cursussen over het gekozen vakgebied beginnen vaak al in het eerste jaar veel opleidingen gaan gepaard met stages in bedrijven. De architectuurhogescholen organiseren opleidingen die tot de graad van master in de architectuur vijf jaar studies leiden. Goed om weten is dat het onderwijs van het lange type aan de hogescholen van universitair niveau is. Het hoger onderwijs in de Vlaamse Gemeenschap.
De beste en de slechtste diplomas België Knack.be.
Minder goed vergaat het wie archeologie sociale en culturele antropologie of modetechnologie studeerde. Een interne nota van de VDAB rangschikt ze bij de veertien opleidingen die helemaal niet aansluiten bij de vraag van de arbeidsmarkt of waarvan de arbeidsmarkt het aantal afgestudeerden onmogelijk kan absorberen. Wie een goeie job wil denkt liefst tweemaal na vooraleer een van die opleidingen te kiezen voegen de analisten van de VDAB daar nog aan toe. André Van Hauwermeiren van de VDAB-studiedienst pleit voor een eerlijke objectieve oriëntering die studenten haarfijn uitlegt waar ze op de jobmarkt het meest kans mee maken. Welke instantie daar dan voor moet zorgen is dan nog de vraag.
Onderwijskiezer.
Een hulpmiddel om je belangstelling voor opleidingen van het hoger onderwijs in kaart te brengen. Een zelfrapportagevragenlijst waarbij je jezelf beoordeelt op 6 keuzetaken. die belangrijk zijn in het keuzeproces naar het hoger onderwijs toe. bij het centrum voor leerlingenbegeleiding kan je terecht voor informatie hulp en begeleiding. Er zijn in Vlaanderen verschillende soorten instellingen die opleidingen in het hoger onderwijs kunnen aanbieden. Enkel deze instellingen mogen. Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij.
Opleidingen Universiteit Gent.
Alle bachelors duren 3 jaar. De UGent biedt zo'n 140 masteropleidingen aan waaronder masters en masters-na-masters. Ook de postgraduaten bieden een mogelijkheid om verder te studeren. Dit diploma is van belang als je wilt lesgeven of als je je wilt voorbereiden op een job met pedagogische aspecten. Permanente vorming en nascholing. De UGent heeft een uitgebreid aanbod permanente vorming en wetenschappelijke nascholing. Er zijn ook de talenopleidingen en het aanbod van de Open Universiteit.
Naar de hogeschool of universiteit Vlaanderen.be. chat-alt. chat. cross. login. question-circle. search. smiley. star. thumb. up-down. vlaanderen-logo. warning.
Voor een aantal opleidingen zijn er bijkomende voorwaarden. De opleidingen audiovisuele kunst en beeldende kunst en muziek en podiumkunsten organiseren een artistieke toelatingsproef. Voor de universitaire opleidingen geneeskunde en tandheelkunde moet u slagen voor een toelatingsexamen arts tandarts. Toelatingsexamen arts en tandarts. Verplicht voor opleiding tot arts of tandarts. Om een masteropleiding of een bachelor-na-bachelor te starten moet u een bachelordiploma hebben. De hogescholen en universiteiten bepalen verder zelf of dit een diploma van een specifieke bacheloropleiding moet zijn. Om een master-na-master te starten moet u een masterdiploma hebben. Hogescholen en universiteiten bepalen verder zelf of dit een diploma van een specifieke masteropleiding moet zijn.

Contacteer ons