Meer resultaten voor opleiding cranio sacraal therapie

 
opleiding cranio sacraal therapie
Cranio Sacraal therapie Therapeut-zoeken.be zoek therapeut coach psychotherapeut acupuncturist.
Registreer je hier als therapeut. Cranio Sacraal therapie is een behandelwijze waarbij het doel is een ontspanning te bewerkstelliggen in het craniosacraal systeem en het fasciaal bindweefsel systeem in het algemeen met behulp van zorgvuldige zachte manuele technieken. Cranio Sacraal therapie kan worden toegepast bij hoofdpijn en migraine spier en gewrichtsklachten chronisch vermoeidheidssyndroom CVS spijsverteringsproblemen MS en depressie. Ons centrale zenuwstelsel en het hormonale stelsel zijn onderhevig aan de invloeden van het dagelijkse leven.
Cursus.
Wie ik ben.
De klachten van de cliënten hadden een diepere oorsprong. Intense emotionele verhalen kwamen soms naar boven tijdens behandelingen. Ik ging op zoek. Het was in 1997 in Kaapstad dat ik mijn eerste cursus Cranio-sacrale therapie volgde. Ik wist meteen dat ik gevonden had wat ik zocht de deur stond op een kier. Het werd onmiddellijk mijn passie en ik was niet meer te stoppen. Ik voelde aan dat dit de weg was van mijn verdere professionele leven. Ik vervolgde mijn opleidingen en specialisaties als cranio-sacraal therapeute zowel in België als in Nederland. In de Verenigde Arabische Emiraten heb ik in een materniteitsziekenhuis gewerkt waar ik dagelijks de therapie kon toepassen op de zwangere vrouwen en pasgeborenen met mooie resultaten.
Craniosacraal Therapeut.
De CS practicus werkt complementair aan de reguliere geneeskunde en er wordt geen diagnose gesteld. Cranio sacraal Therapie is een Additieve methode die reeds efficiëntie aantoonde bij een waaier aan ongemakken maar vervangt geen medische behandeling. De CS therapeut zoekt eveneens om de cliënt te ondersteunen in het ontwikkelen van het nodige bewustzijn in zijn genezingsproces en stimuleert tot nemen van verantwoordelijkheid. Juiste gezondheidsbegeleiding gebeurt op maat omdat elk mens niet alleen uniek en complex is maar elke situatie eveneens verschilt van een ander. Er bestaat dus geen standaardbehandeling. Een CS therapeut zal dus werken volgens een sessieprogramma afgestemd op de individuele persoon.
Cranio sacraal therapie Acupressuur Sunam.
Het doel van cranio-sacraaltherapie is het herstellen van disharmonieën in het hele lichaam en de ermee samengaande emoties en mentale patronen. Vanaf onze schedel cranium tot en met ons heiligbeen sacrum zitten onze hersenen en ons ruggenmerg in een soort koker gevuld met vocht het hersen en ruggenmergvocht. Dit cranio-sacrale vocht circuleert en pulseert continu waardoor alle botstukken rond de koker schedelbeenderen wervels en heiligbeen minimaal maar wel voelbaar in beweging komen.
Vereniging NCSV.
De NCSV kent hiertoe onder meer een therapeutenregister een Intercollegiale Toetsingscommissie en een klachtenprocedure. De NCSV acht het belangrijk om optimaal contact met gelijksoortige beroepsbeoefenaren te onderhouden en een integrale gezondheidszorg te stimuleren. Met ingang van 1 januari 2015 is de NCSV aangesloten bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg RBCZ.
Peirsman Cranio Sacraal Academie Welkom.
Het is een levensweg een manier van leven. Het raakt aan de sereniteit en helderheid van meditatie. Door de manier van aanraken tijdens een Cranio behandeling ontstaat er helderheid en elke cel in het lichaam herinnert zich dan plots het oorspronkelijke plan. Cranio doet je opnieuw je geboorterecht herinneren. Wanneer er ruimte komt kan jouw potentieel maximaal tot zijn recht komen.
Het Ontdekkingshuis Brugge cranio sacrale therapie.
Het Ontdekkingshuis is een oase in Brugge met activiteiten die je dichter bij je authenticiteit te brengen. Met oa yoga muziekexpressie en meditatie.
Craniosacraal Therapie.
Info rond de diverse methodes die op vandaag op wereldniveau bestaan zie rubriek Diverse methodes. Bij craniosacraal therapie wordt er gewerkt met het cranio sacraal systeem. Dit systeem bestaat uit. het centraal zenuwstelsel hersenen en ruggenmerg. de drie vliezen en hun inhoud die het centrale zenuwstelsel omgeven. de benige bescherming rond het centrale zenuwstelsel schedelbeenderen en ruggenwervels. De term cranio verwijst naar de schedel cranium en sacraal naar het sacrum heiligbeen. Het centraal zenuwstelsel is het eerste lichaamsstelsel dat gevormd wordt en kan beschouwd worden als de dirigent van de andere. Bij craniosacraal therapie wordt gefocust op het verbeteren van de werking van het centraal zenuwstelsel.

Contacteer ons