Op zoek naar osteopaat kwakzalverij?

 
osteopaat kwakzalverij
Osteopathie" ruikt sterk naar kwakzalverij" fabmama.nl.
Een osteopaat is een zweeftevende fysiotherapeut. Maar dan zonder gecertificeerde opleiding voor fysiotherapie. Voor dit soort zaken hanteer ik mijn zogenaamde Middeleeuws Meetpunt: als een medisch charlatan in de middeleeuwen zichzelf van exact dezelfde methode zou kunnen bedienen met de toenmalige kennis van technologie, anatomie en geneeskunde, dan is het kwakzalverij.
Is osteopathie wel bewezen? 3 Osteopaten.
Dit is de realiteit waar wij als osteopaat vaak mee te maken krijgen. In tevredenheidsonderzoek van test-aankoop scoort osteopathie het hoogst van alle medische beroepen. Dit argument telt echter niet mee want tevredenheid is ook geen bewijs voor de werking. Je mag dus volgens de klassieke opvattingen enkel toepassen wat bewezen is, de rest is verkwisting of kwakzalverij.
Pijn en osteopathie gezondheid.be.
Als de Osteopaat ook Kinesist is, wordt hij/zijn spijtig genoeg niet toegevoegd aan de lijst. Meest volledige lijst. door anoniem, 22 september 2009 om 0029.: Hallo, de meest volledige lijst van osteopaten in Belgiƫ kwam ik tegen op de website www.professioneleosteopaten.be. door anoniem, 17 november 2007 om 1721.: De GNRPO-lijst omvat inderdaad niet alle osteopaten die in Belgiƫ werkzaam zijn. Ben je op zoek naar een vollediger lijst met osteopaten die een DO-diploma hebben behaald en een thesis hebben afgelegd, dan vind je die terug op de website van de Socialistische Mutualiteiten nl. Wetenschap of kwakzalverij?
Osteopathie: Wetenschap of kwakzalverij? Kritisch Denken.
Daarmee is het nog niet afgelopen. Het Nederlands tijdscrhift voor geneeskunde rapporteerde op 29 April 2009 over het overlijden van een baby van 3 maand aan de gevolgen van craniosacrale therapeutische nekbehandelingen door een osteopaat. Dit geval wordt nu door de correctionele rechtbank verder onderzocht. Het programma Zembla heeft een ontluisterende reportage of chiropraxie en osteopathie gemaakt, waarnaar je een link op mijn website vindt. Voorgelezen wordt het artikel Osteopathie. Wetenschap of kwakzalverij?,
Osteopathie. Wetenschap of kwakzalverij? SKEPP.
Volgens dit blad worden door de osteopathie de" afvalstoffen" uit het lichaam verwijderd, en natuurlijk wordt al zwengelend het" natuurlijk evenwicht hersteld, want de" spieren, beenderen, pezen en gewrichten vormen het gebinte van de mens, en als dat gebinte goed staat, dan heeft ziekte er geen vat op. Dit is niet enkel openlijke promotie van kwakzalverij en aanzetten tot onwettige uitoefening van de geneeskunde, maar zo gaan we terug naar de duistere Middeleeuwen, gesubsidieerd door een ziekenfonds. Het meest onthutsende is dat dergelijke gevaarlijke nonsens wordt verspreid door een organisme dat van de staat een bevoorrechte positie heeft gekregen om voor de gezondheid van de bevolking in te staan. De officiele ziekenkas-osteopaat gaat verder in de brochure door de osteopathie voor te stellen als een zachte" geneeswijze want er worden geen geneesmiddelen voorgeschreven, er worden geen naalden gebruikt en er worden geen operaties gedaan. Hiermee wordt dan even afgerekend met sommige concurrenten zoals de gewone geneeskunde en de acupunctuur. Ook de chiropractors krijgen er van langs want die behandelen enkel maar delen, terwijl de osteopaat het geheel behandelt.

Contacteer ons