Zoeken naar osteopaat voor paarden

 
osteopaat voor paarden
Osteopathie bij paarden? Welcome to I.C.R.E.O.
Osteopathie is een behandelingsvorm die er naar streeft om het verloren evenwicht in een lichaam te herstellen. Dit evenwicht kan verstoord zijn door bijvoorbeeld. een val verstuiking of ander trauma. een ruiter die het paard eenzijdig rijdt. een paard dat te jong overvraagd werd naargelang zijn kunnen. verkramping als gevolg van angst een slechte vroegere ervaring. De eerste taak van de osteopaat is dan na het aanhoren van de klachten uit te maken waar het probleem zich situeert. Hij doet dit door de spieren en de gewrichten te kontroleren op spanning soepelheid bewegingsbeperking enz. Hieruit kan hij afleiden wat de basisoorzaak van het probleem zou kunnen zijn.
EKIBALANCE Osteopathie voor paarden.
Hierdoor kan op korte termijn ontsteking zwelling. Langdurig veroorzaakt dit een verandering van het weefsel wat vaak gelijkstaat aan onherroepelijke beschadiging. Osteopathie voor paarden is ontstaan uit de humane osteopathie waarbij de technieken werden ontworpen en aangepast aan de specifieke eigenschappen van de anatomie en fysiologie van het paardenlichaam. Voor de behandeling van paarden gaan we uit van een osteopatische benadering soms aangevuld met het behandelen van meridianen en acupunctuurpunten zoals uitgevoerd in de shiatsu. Diagnose/behandeltechnieken vanuit de Westerse visie van de osteopathie en de Oosterse visie van de shiatsu sluiten goed op elkaar aan. Osteopathie voor paarden kan nuttig zijn bij. Kolieken of andere spijsverteringsproblemen.
Paardenosteopathie paardenosteopaat Elke Huypens Vlaams-Brabant Limburg.
ERKEND HONDEN PAARDEN OSTEOPAAT. en revalidatie voor uw dier! Elke Huypens is in de paarden/hondenosteopathie erkend als EDO paardenosteopaat / hondenosteopaat eveneens osteopaat mensen Lic. Haar werkdomein is Vlaams-Brabant Limburg. Osteopathie is niet enkel manipuleren en supplementen geven maar weten waarom de blokkade er is. En door kennis anatomie fysiologie voedingsleer biochemie neurologie en biomechanica revalidatie training oplossen. Osteopathie revalidatie bij dieren.
Peter Van Den Eynde NL.
Tegelijkertijd observeren we de omgeving waar het paard is gestald. Is er voldoende ruimte licht sociale interactie met andere paarden hoe vaak gaan de paarden naar buiten hoe vaak worden ze bereden wat is het trainingsprogramma wat is het voedingsprogramma wat is het vaccinatieprogramma chirurgie was er een verandering in het stalbeheer enz. Na deze algemene observatie bekijken we het paard in stap draf en galop op de volte en rechte lijn en observeren we eventueel manken stijfheid en onregelmatige bewegingen. Het gebit wordt gecontroleerd omwille van de belangrijke relatie met het spijsverteringskanaal absorptie-eliminatie en de invloed op de rest van het mechanisme.
Het Waterhof Paarden Osteopathie.
Het is een extra opleiding van 3 jaren en na het met succes voltooien van je examens en het maken en verdedigen van een thesis krijg je een extra diploma en ben je osteopaat voor paarden en honden. Osteopathie richt zich naast het musculoskeletaal systeem het bewegingsapparaat ook op het visceraal systeem de ingewanden en het craniosacraal systeem het ruggenmerg met de vliezen er rond en de beweeglijkheid van de schedelbeenderen met de hersenen en de hersenvliezen. Osteopathie bekijkt het lichaam dus als één geheel en zoekt de oorzaak-gevolgketens. Een osteopaat behandelt de oorzaak van het probleem en geeft dan het lichaam de kans zichzelf terug in evenwicht te brengen.
Eline Tack Osteopathie voor paarden.
Eline Tack Gediplomeerd osteopaat voor paarden.
paardenosteopaat-osteopaat voor paarden-dierenarts Stijn Teysen-wat is osteopathie?
Indicaties voor osteopathie bij paarden. Onregelmatig lopen veelvuldig struikelen minder goed ruggebruik verminderde bespiering moeilijke galopwissels moeilijk onderbrengen van de achterhand. Een niet optimale spijsvertering recurrente koliek of diarree. Het niet hengstig worden van de merrie het niet drachtig worden pismerries. Een paard wordt niet onhandelbaar geboren! De echte oorzaak van onhandelbare paarden is dan ook slechts zelden te wijten aan een slecht karakter. het paard loopt op één kant veel moeilijker het paard houdt het bit vast gaat te vlak over de sprong.
Osteopathie voor paarden.
Hierbij worden 3 verschillende systemen gebruikt die met elkaar verbonden zijn tot een geheel en elkaar voortdurend beïnvloeden. Het pariëtale systeem het bewegingsapparaat beenderen spieren pezen ligamenten gewrichten. Het viscerale systeem inwendige organen met hun bloedvaten lymfe en zenuwen. Het cranio-sacraal systeem de schedelcraniobeenderen die via de ruggengraat met het heiligbeensacrum verbonden zijn met hierin het zenuwstelsel cerebrospinaal hersenruggenmerg vocht en hersenruggenmergvliezen.
Equiatros.
Ook uw gezond paard kan genieten van een unieke training in het zwembad op de loopband of de aquatrainer. Het centrum staat onder leiding van Jurgen Barczuk kinesitherapie en al ruim 15 jaar gerenommeerd osteopaat voor paarden. Zowel wereld topruiters en recreanten laten hun paard door hem behandelen en dit in de verschillende disciplines. Wat heeft Equiatros nog meer te bieden? Professionele begeleiding en aanpak op maat. 10 ruime stallen 35m x 35m. Overdekt zwembad 25m x 25m. Verschillende paddocks voor weidegang.

Contacteer ons